Lapsiperhe itämaan ihmeissä

Lapsiperhe itämaan ihmeissä

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Mökkini lifestyle

 


En ole varma, mikä on tämän blogin genre. Päiväkirjan lisäksi tämä on ehkä myös lifestyle-blogi, joten tässä päivityksessä esittelen mökkini elämäntyyliä. Siihen kuuluvat yhtä lailla uudemmat alennus-laura-ashleyt kuin mummoilta perityt ja kirpputoreilta haalitut kolhiintuneet posliinit kukkadiagrammein (kuka onkaan epäillyt, etteivät kolhiintuneet astiat olisi hygieenisiä, on tervetullut syömään Pekingin kaduille).  Siihen kuuluu piha romanttisesti luonnontilassa sekä lahoava puu hilseilevine maaleineen (maalaisromantiikkaa, lue: tulevien vuosien maalausprojekteja…).



Pienimmän pojan oma junalautanen
 
 
 

Lasiteline Toivosta ja Vallusta

  
 
 
 
Ruisleipä ja kirnuvoi (maailman parhaan ruisleivän - eli "pieruleivän" -
valmistus lopetettiin pari vuotta sitten
 
 
Isoisoisoisän sahanterästä tekemä leipäveitsi
 
Isoäidin virkkaamat pitsiverhot

sekä Sunda-saarilla käsinkudottu ikat,
jonka toin Indonesiasta 19 vuotta sitten
piilottamaan vintinrappuset
 

Maalaisromantiikkaa vai ensi vuoden maalausprojektia?

 




Erottamaton osa mökkielämäämme on myös 70 vuotta vanha mökkisauna, jossa aina kylvetään ikkunasta tulevan valon kajossa tai tuikkukynttilöiden valossa. "Miks me aina istutaan pimeässä?", ihmettelee kuopus. Eräs mökkivieras puolestaan kummasteli kovasti nähdessään saunassa verhot.

Mökkisaunaromantiikkaamme kuuluvat pellavapyyhkeet, jotka nuorena parina ostimme häälahjarahoillamme ja joita yhdeksäntoista vuoden ajan olemme käyttäneet vain mökillä kylpiessämme. Kuinka ihanaa onkaan vilvoitella terassilla ja kääriytyä ohueeseen pellavaan.




 




 

 





Mökkielämäämme kuuluu myös ulkohuussin virkaa toimittava tornikamari, jonka kauan sitten lapsina ystäväni kanssa nimesimme avaruusraketiksi ja Muumitaloksi - aikana jolloin Muumimaailmaa ei vielä ollutkaan. Olen onnesta soikea, koska sattumalta lähikirppikseltä löytyi huussiin sopiva kuorikeastia - sekä astia kompostiin vietäville...


 
 

 

Likaiset astiat löytyivät tällä viikolla lähikirpparilta
(taitavat olla entisiä kukka-astioita)


Ruosteinen ämpäri pestynä
 
ja paikoillaan huussin kuorikeastiana

 
 
Kattila kuivamassa pesun jälkeen
 
ja kompostin keruukippona
 
 
Tärkeä osa tätä lifestylea on myös mökki-look, vaatteet 90-luvulta, joita ei muualla kehtaa pitää. Mutta mökille ne kuuluvat - sekä nuoruuteeni. Kotona pesen ja silitän ne ja mökille lähtiessä muistan pakata mukaan. ”Äiti, sä näytät niin nuorelta noissa haalareissa”, huokaa teini. ”Ihan viistoistavuotiaalta – jos ei siis katso sun naamaas…”  



90-luvun vintagea


Haluttua kamaa Liz Claibornelta - 20 vuotta sitten...


Houkutuksilta ei mökilläkään voi välttyä. Oman lisänsä mökki-lifestyleen tuovat mökkimatkan varrelta löytyvien sisustusliikkeiden aarteet, kuten Toivon ja Vallun kesäalesta löytämäni kynttilälyhdyt, joiden valossa on ihana istua rannalla, tunnelmoida illan pimetessä ja katsella järven pinnalle kohoavaa usvaa. Niidenkö ansiota on, että nukkumaan maltamme lähteä vasta kahden maissa yöllä. (Vaan nyt tiedän, missä Aili Somersalo on ammentanut tunnelmaa satukirjaansa Mestaritontusta).

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

Mukavaa jos jätät kommentin :)